KEMALPAŞA’NIN İSTİHDAM ÇATISI ‘KEMALPAŞA KARİYER’

28 MART 2023

Kemalpaşa Belediyesi, ilçede istihdam sorununu çözmeye yönelik çalışmalarını dijital ortama taşıdı

Kemalpaşa Belediyesi iş arayan vatandaşlar ve firmaları bir araya getirmek amacıyla İşkur ile protokol imzalayarak, belediye bünyesinde “Kemalpaşa Kariyer” web portalını hayata geçirdi. Projenin hayata geçmesi ile ‘www.kemalpasakariyer.com’ adresine başvuran mühendisten öğretmene, kasiyerden hemşireye, satış elemanından sekretere kadar birçok farklı meslek gruplarından vatandaş, web sitesi üzerinden ücretsiz şekilde kullanıcı hesabı ve özgeçmiş oluşturarak mevcut iş ilanlarına başvuru yapabiliyor. İşverenlerin de aktif olarak kullandığı bu portal sayesinde iş ve işçi bulma süreçleri hız kazanıyor. Kemalpaşa Belediyesi, 2019 yılında faaliyete geçirdiği iş istihdam bürosu ile 15 farklı şehirden, 13 bin iş arayan vatandaş ile işverenler arasında bir köprü oluşturarak 6 bin kişiyi iş sahibi yaptı.

‘ÇAĞIN GEREKLERİNE UYGUN’

Sosyal belediyecilik anlayışı ile bu uygulamayı hayata geçirdiklerini belirten Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, ‘’Tarım ve doğa gibi birçok önemli değeri olan kentimiz, sanayi alanında da İzmir’in en önemli ilçelerinden bir tanesi. İki organize sanayi bölgesini içerisinde barındıran ilçemizde her yıl onlarca yeni fabrika açılıyor, açılan her fabrika istihdam kapısı demektir. Bu istihdamı karşılamak için belediyemiz bünyesinde Kemalpaşa Kariyer web portalını hayata geçirdik. Kemalpaşa Kariyer ile vatandaşlarımız çağın gereklerine uygun şekilde başvurularını yapabilecek ve ilçemizde bulunan iş imkanlarına doğrudan erişebilecek. Şimdiye kadar olduğu gibi her alanda vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.’’dedi.