KEMALPAŞA’DA 100. YIL COŞKUSU

30 EKİM 2023

Kemalpaşa’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yılı coşkuyla kutlandı. İlçenin dört bir yanından yüzlerce vatandaşın katıldığı fener alayı ile başlayan kutlamalar, 2. gününde Sefo konseri ile sona erdi.

‘’İKİNCİ YÜZYIL ŞARKILAR İLE KARŞILANDI.’’

Konserden önce coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Karakayalı; ’’Bugün burada, ismini kurucumuzdan aldığımız ilçemizde kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet'e olan bağlılığımızı bir kez daha gür bir sesle haykırıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktıktan sonra başlatmış olduğu Kurtuluş Savaşımızın zaferle sonuçlanmasının ardından 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'i ilan etti ve bugün Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını hep birlikte karşılıyoruz. Cumhuriyet bizlere bırakılan en büyük mirastır. Yaşadığımız müddetçe ona sahip çıkacağız. Cumhuriyet aydınlanmanın adıdır. Cumhuriyet bir asır önce yakılan meşalenin adıdır. Bizler bu toprakların evlatları olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yaparak çocuklarımızın aydınlık geleceği için umutsuzluğa kapılmadan mücadele etmeye devam edeceğiz. Bugün bizlere bu gururu yaşatan başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Cumhuriyet'imizin tüm kurucularını sevgi ve saygıyla anıyorum, saygı ve hürmetlerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Sosyal Medyada Paylaş